Skip til hoved indholdet

Publikumsguide: Turen går til Stålmanden 2022

Publikumsguide: Turen går til Stålmanden 2022

 

Publikumsguide: Turen går til Stålmand 2022

Lever du stadig højt på suset fra Tour de France’s besøg i Danmark og Jonas Vingegaards triumf? Skal du lige have vredet den sidste sommeroplevelse ud inden efterårets tunge og grå skyer rammer? Så kom med og hep på deltagerne ved årets Stålmand. Det efterhånden traditionsrige triatlonstævne er tilbage i de smukke omgivelser i Halsnæs. Vi giver dig tips til, hvor du som publikum kan få en unik sommeroplevelse, mens de seje stålmands-deltagere bevæger sig rundt i Halsnæs til vands, til lands og i… nårh ja, på cykel.


Dato: søndag den 4. september kl. 8.50 – ca. 17.00. Distance: 1,9 km svøm, 89 km cykling og 21,1 km løb.

 

Svømmeruten: Frederiksværk Havn

- Frederiksværk Havn på slap line

 

Tidspunkt: kl. 8.50 -11.45.

 

Havnen summer af liv og glade mennesker forud for Stålmandens start. Kom og mærk stemningen når de mange deltagere hopper i baljen. De starter det lange triatlon-løb med en svømmetur på 1,9 km i Frederiksværk Havn. Borgmester, Steffen Jensen indleder med en tale, inden de forventningsfulde deltagere sætter gang i dagens begivenheder.

 

 

Praktisk – Hvordan kommer jeg nemmest til havnen?
Der er mange biler og mennesker på havnen, og deltagerne ved Stålmanden cykler efterfølgende af Havnelinien. Der kan være kø. Det nemmeste for dig som publikum er at parkere bilen i centrum, eks ved Kvickly, Rådhuset eller iNoord. Derefter kan du enten gå eller cykle ned til havnen. Du kan eks. gå af stien der starter ved Halsnæs Forsyning og går langs kanalen.

 

Se kort for at finde sti.

 

Hvor kan jeg stå som publikum?
Den bedste udsigt til deltagerne er ved at stille dig tæt ved rampen, hvor de starter og slutter svømmeruten. Der er sat hegn op der markerer hvor deltagerne er, og som tilskuer kan du ikke komme i det område.

 

Se kort over hvor publikum kan stå i havneområdet.

 

Cykelruten: Landevej i Halsnæs

- Klap en ged, nyd en is eller drik lokal øl.

 

Tidspunkt: kl. 9.45 -15.00.

 

Hvordan forsætter deltagerne så dagens begivenheder efter at have svømmet 1,9 km? Det gør de da ved at cykle 89 km. Ja, du læste rigtigt. 89 km. Undervejs bevæger deltagerne sig rundt i smukke landlige omgivelser. Morten Korch – Go home. Og som publikum får du tips til spots på ruten med gode lokale oplevelser. Du kan eks. klappe en ged på besøgsgården Tothaven og efterfølgende nyde en is, drikke lækker lokal øl eller læskende kambucha i Torup Spisehus.

 

 

Se ruten her: http://cms.dgi.dk/staalmand/frederiksvaerk-staalmand/rutekort

 

Krydset ved Evetoftevej/ Hanehovedvej

Tidspunkt: ca. kl. 10.00 -14.00.

Et godt spot er ved Gl. Evetoftevej/ Hanehovedvej. Det er her rytterne kommer forbi hver gang de skal ud på en ny omgang, og hvor de kører tilbage mod mål. Stålmandsatleterne kører fire omgange i alt, så der skulle være god mulighed for at se dem suse forbi. Spottet ligger tæt på havnen, så hvis du også har oplevet deltagerne svømme er det et oplagt sted at følge stålmændene på deres videre færd. Her er også vanddepot og toilet.

 

Praktisk – Hvordan kommer jeg nemmest til krydset?

Det nemmeste er at cykle eller gå. Der er ikke nogen oplagte parkeringsmuligheder i bil.

 

Hvor kan jeg stå som publikum?

Der er ikke nogen begrænsninger i forhold til, hvor du kan stå som tilskuer. Vær dog opmærksom på at holde god afstand til deltagerne. Det gør du ved at stå ude i siden af vejen.

 

Nøddebovej: Strand & Stålmand

Tidspunkt: ca. kl. 10.10-14.10

Ruten går forbi Nøddebovej helt ud til vandet ved Galgebjerg Strand. Her ligger en lille parkeringsplads som også er godt egnet som spot for publikum. Og bliver det en af de varme sommerdage, kan du kombinere det med en badetur, for der er bare 30 m. ned til vandet.

 

Se kort for at finde strand.

 

 

Tothavens Besøgsgård

Tidspunkt: ca. kl. 10.10-14.10

De idylliske rammer ved Tothavens besøgsgård giver et godt udsyn til deltagerne ved Stålmanden. som ekstra bonus kan du mæske dig i lækre gedemælks is fra gårdens mejeri. Den selvbetjente gårdbutik har åbent fra solopgang til solnedgang.  Har du børnene med kan du bagefter kigge ind omkring besøgsgården. Her kan du møde massevis af dyr - høns, kunegrise, ungarske uldsvin, malkegeder med kid, moskusænder, løbeænder, kalkuner, honningbier, heste, kaniner, katte og æsler.

Læs mere: https://tothaven.dk/

 

Praktisk – Hvordan kommer jeg nemmest til krydset ved besøgsgården?

Du kan cykle, gå eller tage bilen. Der er en mindre parkeringsplads foran besøgsgården.

 

Hvor kan jeg stå som publikum?

Der er gode muligheder for at stå langs vejen eller foran besøgsgården.

 

 

 

 

 

Torup Spisehus

Tidspunkt: ca. kl. 10.10 - 14.15.

Ruten går også forbi økobyen Dyssekilde. Gå på oplevelse i det hyggelige område med de særlige huse, sæt poderne fri på legepladsen og sving ind forbi Torup Spisehus eller deres butik for forfriskninger. I Torup Spisehus bliver alt lavet fra bunden: pølser og skinker lufttørres i baglokalet, svampe dyrkes i kaffegrums, ost laves af råmælk fra den lokale gård, grøntsager fermenteres, der bliver brygget egen kombucha og lavet surdejsbrød. Stålmands-søndag den 4. september er der åbent til frokost fra kl. 12-16. Frokosten lukker kl. 15, men kage, kaffe, drikkelse osv. kan købes indtil kl. 16. 

 

Læs mere: https://torupspisehus.dk/da

 

Praktisk – Hvordan kommer jeg nemmest til vejen ved Økobyen Dyssekilde?

Du kan gå, cykle eller komme i bil. Der er rimelige parkeringsforhold ved området omkring Økobyen Dyssekilde og i Torup.

 

Hvor kan jeg stå som publikum?

Der er gode muligheder for at stå langs vejen ved Økobyen Dyssekilde eller Torup Lilleskole.

 

 

Løberuten: Gjethuset start- og målområdet

- Krudt, fest & forfriskninger

 

Tidspunkt: kl. 11.40 -17.00.

 

Gjethuset støbte oprindeligt kanoner til Danmarks hær og flåde fra 1760'erne og frem, og er rammen for start- og målområdet, ikke med krudt og kugler, men med garanti for fest og farver. Stålmands-deltagerne har nu svømmet 1,9 km i havet og cyklet 89 km. Som ”topping” på isvaflen får de lov til at slutte af med en let løbetur på 20,5 km. Av for den! Ved Gjethuset kan du glæde dig over, at du ”kun” er publikum.

 

Her kan man købe lækre pølser hos den lokale Slagter Duelund og nyde hjemmelavet is fra Issalonen. Tørsten kan slukkes med øl og vand og til børnene er der hoppeborg, popcorn og andre lækkerier. Gjethusets café holder også åbent, hvor der bl.a. er salg af kaffe og kage.

 

Praktisk – Hvordan kommer jeg nemmest til Gjehuset

Der vil være en del trafik omkring Gjethuset både fra deltagere og publikum. Du kan gå eller cykle dertil eller parkere bilen ved Kvickly eller Rådhuset.

 

Hvor kan jeg stå som publikum?

Der er publikumområde op til Palæet modsat indgangen til Gjethuset.

 

Se oversigt over målområdet.

 

Andre steder på løberuten: Gågaden

Tidspunkt: Kl. ca. 11.30 og 16.

Løberuten går gennem gågaden. Gaden er ikke spærret af, så du kan opleve løberne helt tæt på, mens du eks. nyder forfriskninger i Is Salonen & Living by Helt. Der er hjemmelavet is, shakes, friskbrygget baristakaffe, friskbagte cookies m.m.

Praktisk – Hvordan kommer jeg nemmest til gågaden

Parallelt med gågaden finder du den fine kanal som snor sig gennem byen. Her kan man parkere, og det er gratis at parkere ved kanalen. Idylliske broer over kanalen leder dig nemt op til gågaden.

 

Hvor kan jeg stå som publikum?

Der er gode muligheder for at stå langs gågaden.

 

Stålkids: Torvet ved Jernbanegade

Du kan også vælge at bevæge dig de få meter hen til Torvet ved Jernbanegade. Her har du godt udsyn til alle de mange løbere der deltager, bla. også de børn der deltager i Stålkids, på henholdsvis 1,2 og 5 km.-ruten. Ved siden af torvet ligger legepladsen. Her kan børnene lege i bronze- og støbejernssporet på det store klatrestativ, de kan lege smed og bødker i den lille miniby eller afprøve karussellen, som er inspireret af agatslibning og kanonkugler.

 

 

Praktisk – Hvordan kommer jeg nemmest til torvet

Der vil være en del trafik omkring Gjethuset og Torvet, både fra deltagere og publikum. Du kan gå eller cykle dertil, eller parkere bilen ved Kvickly eller Rådhuset.

 

 

God fornøjelse!

 

Sidst ændret:

onsdag, 31. august, 2022 - 15:10