Skip til hoved indholdet

Sundhedsspor

Sundhedsspor

Idéen bag Sundhedssporet er, at du enten i løb eller gang tilbagelægger en rute på et par kilometer. Ud fra den tid du har brugt på at gennemføre turen, din alder og køn samt højde og vægt, kan du få opgivet dit aktuelle kondital. Sundhedssporet er let at følge, da det er markeret med skilte. På de lige stykker er der malet røde prikker på træerne.

 

Der findes 70 sundhedsspor i hele Danmark og tre af disse ligger i Halsnæs Kommune. Sundhedssporene i Halsnæs Kommune er etableret af Naturstyrelsen i samarbejde med Halsnæs Kommune.

 

Pulsen op på dit lokale sundhedsspor i Frederiksværk

 

Sundhedssporet i Arresødal Skov starter og slutter ved P-pladsen på Kirkegade, Frederiksværk. Følg stien fra P-pladsen og 50 m ind i skoven, hvor der ligger en sort hytte. Sundhedsporet er 1,3 km med lette stigninger. 

 

Du kommer forbi en plads i skoven, hvor der er en legeplads og styrke- og konditionsudstyr.

 

Pulsen op på dit lokale sundhedsspor i Hundested

 

Sundhedssporet i Ullerup Skov er 2,1 km rundt og starter fra Hundested Hallen, Stadionvej 42, Hundested. Sporet følger de større skovstier, og terrænet er ret fladt. Det er muligt at løbe med babyjogger. 

 

Pulsen op på dit lokale sundhedsspor og løberuterne i Asserbo Plantage

 

Sundhedssporet i Asserbo Plantage starter og slutter ved P-pladsen ved Melbylejren, Nyvej (Asserbo). Sundhedssporet er 1,8 km og helt uden stigninger. Sporet ligger i en af Nordsjællands få heder med mange sjældne planter, insekter og fugle. 

 

Ved Sundhedsskuret på Nyvej starter også fire løberuter på mellem 3,2 og 10 km. Ruterne er lavet, så man kan forlænge eller forkorte distancen undervejs alt efter dagens form. 

Sidst ændret:

onsdag, 20. juli, 2022 - 13:20

More Info

 

Hvad: 3 sundhedsspor og motionsstier på max. 2,1 km + 4 løberuter mellem 3,2 og 10 km.

Hvor: Arresødal Skov, Ullerup Skov og Asserbo Plantage

Hvem: Sprene er for alle - jævnt terræn

Hvornår: Hele året - lige når du har lyst