Skip til hoved indholdet

Hvornår var du sidst i skoven? Uanset om du vil løbe, lege eller nyde dyrelivet har Halsnæs' mange skove noget at byde på.

 

I Halsnæs er der et væld af skove, der indbyder til løb, leg og mange andre aktiviteter i det grønne. Skoven er både fitnesscenter, legeplads, boplads og rekreativt område for mennesker og dyr. Vi guider her til de bedste oplevelser i skovene i Halsnæs.

 

Tag på udflugt med ungerne

I Ullerup Skov ved Hundested  finder du både overnatningsmuligheder, bålpladser og aktiviteter for hele familien. Det store shelter har plads til 30 personer på en gang, og der er en overdækket bålplads med god plads til at  bage snobrød og riste pølser. Ullerup Skov byder også på en skovlabyrint og en dejlig skovlegeplads, hvor store og små kan tumle, og der er sat skilte op med inspiration til at gå på opdagelse i fx skovens insektliv. Skoven befinder sig en rask vandretur (ca. 2 km) fra Hundested station.

 

Skal børn og voksne ud at lege i naturen, så besøg også Classens bakke i skoven lige bag Frederiksværk Kirke, hvor der både er naturlegeplads og motionsplads, eller Havtyren ved Liseleje, som er en af Danmarks største naturlegepladser.

 

Vil du tæt på skovens dyreliv?

Se skoven lidt fra oven fra fugletårnene i Auderød Skov på spidsen af Arrenæs og i Nørremosen i nærheden af Kregme. Ved Ågabet fører et boardwalk til et fugleskjul.

 

Når fuglene trækker mod syd om efteråret, er Spodsbjerg/Dyssebjerg ved Hundested og Maglehøj i Frederiksværk gode steder at observere fuglene i flugt. Fugletrækket påbegyndes på efterårsdage, hvor vejret bliver koldere og dagene kortere. Man vil især kunne se fjeldvåger og musvåger, men også vadefugle som Stor- og Lille Regnspove. Træk i varmt tøj og husk kikkerten.

 

Er du morgenfrisk kan du opleve bævere i området omkring Frederiksværk Kanal og Ågabet. Bæverne blev sat ud i 2010, og der er nu mindst 28 bævere i området. Bævere er mest aktive om natten, men man kan være heldig at spotte dem i tusmørket om aftenen eller tidligt om morgenen.

 

Tag på vandring i skoven – eller løb stærkt!

Hvad er mere oplagt end en rask vandre- eller løbetur i skoven? Halsnæs byder på en mængde gode  vandrestier i smukke omgivelser. Prøv fx en tur på Fjordstien, som går gennem Grønnesse Skov og oplev både smuk natur og kulturhistorie. Fra skovens gamle høje kystskrænter er der udsigt over Roskilde Fjord og du kan se spor fra oldtiden, fx Karlsstenen, en smuk og velbevaret stendysse fra bondestenalderen.

 

De tre Sundhedsspor i Halsnæs er ideelle, hvis pulsen skal højere op. Sundhedssporet i Frederiksværk fører dig blandt andet forbi en motionsplads, sundhedssporet i Ullerup er perfekt til babyjogger og i Asserbo Plantage kan du få en hedetur i mere end en betydning.

 

I skoven til (jern)hest:

Der er glimrende muligheder for at køre mountainbike på mange af skovstierne i Halsnæs – fx i den skønne bynære skov Arresødal i Frederiksværk, der byder på sprøde singletracks og stejle stigninger, eller i Tisvilde Hegn med fine stigninger og fantastiske udsigter over Kattegat.

 

Tisvilde Hegn Sporlaug lægger krop og sjæl i at udvikle og videreudvikle mountainbikesporet i Tisvilde Hegn, der i skrivende stund rækker over 27 km og 2 sløjfer! I 2019 blev sporet kåret som det 4. bedste spor ud af 258 i Danmark.

 

Vil du i stedet nyde naturen på hesteryg, så hop på ridestien i Tisvildeleje, som er forbundet med 46 km langt net af ridestier. Her får du strand og skov, mens du er i tæt kontakt med dyrelivet. Som en undtagelse fra de generelle regler må du i sommerhalvåret bade med din hest ved Stængehus.

 

Du kan finde en oversigt over skovene, inklusiv deres placering, her.

 

Skoven kalder! Rigtig god fornøjelse.

 

Kalenderen

I kalenderen her på siden kan du se alle de større begivenheder i Halsnæs. Oplev Halsnæs-kalenderen samler begivenheder fra mange forskellige arrangører. Har du spørgsmål eller søger du information om handicaptilgængelighed, bedes du kontakte arrangøren af den pågældende begivenhed direkte.

Se kalenderen her