Skip til hoved indholdet

Hvad er vigtigt for dig, når du skal på stranden? Vandkvalitet, iskiosk, livreddere, toiletter, fred og ro eller bare en god krimi? I Halsnæs kan du finde en strand, der passer lige til dig.

 

Halsnæs Kommune er omkranset af sø, fjord, hav, skov og åbne landstrækninger. En smuk og alsidig natur, der byder på intet mindre end 15 skønne strande. Halsnæs Kommune kontrollerer hvert år badevandet ved samtlige 15 lokaliteter. Fem i Roskilde Fjord, syv ved Kattegatkysten og tre ved Isefjorden.

 

Et hav af skønne, sikre strande

Skal du på stranden med ungerne, er det dejligt, at det dragende vand og de åbne vidder kan nydes, mens sikkerheden er i top. Det kan du gøre på de fem bemandede strande i Halsnæs: Lille Kulgab, Liseleje øst, Liseleje vest, Gråstenvej (ved Nødebohuse) og Trekanten. Her er der livredningsposter etableret af Nordsjællands Kystlivredningstjeneste, som er bemandede alle ugens dage i sæsonen. Livredderne står klar, hvis uheldet er ude og en brandmand har sat sine spor, og de opdaterer løbende badevandsforhold og temperaturer. Slå dig ned i nærheden af det velkendte rødstribede tårn og nyd sand og vand under sikre forhold.

 

Strande med Blå Flag

Tre af de førnævnte strande er Blå Flag-strande: Liseleje Strand, stranden ved Gråstenvej samt Trekanten ved Hundested Havn. Det betyder, at du er garanteret, at der er godt badevand, livredningsudstyr, toiletter og affaldssortering på stranden. Der er desuden handicapadgang til vandkanten i badesæsonen fra 1. juni til 1. september på Liseleje Strand og Trekanten.

Uanset om der er livredder på stranden eller ej, er det en god idé selv at have styr på badesikkerheden. Du kan få gode råd om badesikkerhed på www.badesikkerhed.dk

Klap en fisk og byg et sandslot

Vil du gerne besøge en strand, hvor der er mulighed for at opleve mere end bølgernes skvulp i strandkanten, kan du besøge Trekanten ved Hundested Havn. Tæt på havnen er der nemlig mulighed for også blive klogere på livet under vand. Hos Klap En Fisk  er der rig mulighed for at klappe fisk og andre vanddyr. I skoleferien er bassinerne bemandet med biologer, der gerne sætter børnene i gang med spændende aktiviteter.

Måske det klassiske sandslot trænger til en udbygning i år? I Hundested Havn finder I Sandskulpturfestivalen med et væld af imponerende værker bygget udelukkende af sand. Bliv inspireret og kast jer selv ud i den krævende kunstart.

Trænger I til en strandpause, kan du finde inspiration til flere børnevenlige oplevelser i guiden  "Nøj, det' for børn".

Du kan også lade dig inspirere til at lave skønne værker af strandsten og andre fundne sager af en doven lokal kunstner på hjemmesiden dovnekunst.dk

 

De lokale favoritter

Udover de bemandede strande er der en lang række andre steder langs kysten, hvor du kan bade. Blandt andet Hald Strand og den flotte badebro ved Lynæs Havn. Her finder du både de lokale og sommerhusturisterne, der får en snak ved det lokale ishus på Lynæs Havn eller sidder langs vandkanten og nyder en frisksmurt madpakke.

 

Vil du blæses igennem?

I Halsnæs er der gode muligheder, hvis du vil opleve stranden, mens du suser forbi med vinden i ryggen. Ved Lynæs er der et stort lavvandet område perfekt for begyndere i windsurfingens kunst. Her kan du øve dig og pudse formen af, inden du begiver dig længere ud i fjorden, eller til Liseleje, hvor bølgerne går højere og giver udfordringer til selv rutinerede surfere. 

Kort sagt er der masser af oplevelser i vente ved Halsnæs' strande. Og så har vi endda slet ikke nævnt muligheden for at vinterbade...

Kalenderen

I kalenderen her på siden kan du se alle de større begivenheder i Halsnæs. Oplev Halsnæs-kalenderen samler begivenheder fra mange forskellige arrangører. Har du spørgsmål eller søger du information om handicaptilgængelighed, bedes du kontakte arrangøren af den pågældende begivenhed direkte.

Se kalenderen her