Skip til hoved indholdet

Industrimuseet Frederiks Værk

Industrimuseet Frederiks Værk

Industrimuseet Frederiks Værk er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er specialiseret i fabriks- og industrivirksomhed i Halsnæs og i polarforskeren Knud Rasmussens liv og virke nationalt såvel som internationalt.

 

Museets opgave består både i at indsamle viden og effekter indenfor disse områder, dokumentere dem, forske i dem og fortælle om disse vigtige sider af vores fælles historie.

 

Museet er en aktiv bidragsyder til mange af de festivaller og events i Halsnæs, der er relateret til museets kerneområder. Fx har museet deltaget i Outstanding, Kulturkraft, Jagten – gennem historien, Knud Rasmussens fødselsdag, Grønlands Nationaldag m.fl.

 

Hvordan kan jeg besøge industrimuseet?

 

Til Industrimuseet hører en lang række bygninger med relevans for industrihistorien, som du kan se, når du går rundt i Frederiksværk. Bygninger med sprængfarlige navne som ”Projektilmagasinet”, ”Svovl- og salpeterladen” og ”Arsenalet” hører blandt andet til museets ejendom. I Hundested kan du opleve Knud Rasmussens Hus, som også hører til museet. Hver sommer inviterer museet til en række spændende byvandringer i industribyen Frederiksværk.

 

Krudtværksområdet:

Krudtværksområdet har åbent fra slutningen af maj til august, samt i efterårsferien. Hver søndag i sommerferien er der gratis omvisninger for børn kl. 13-13.30.

Knud Rasmussens Hus: Knud Rasmussens Hus ligger i storslåede omgivelser i Hundested tæt ved Spodsbjerg Fyr. Her kan du nyde den spektakulære udsigt over Kattegat og inden døre kan du se, hvor den berømte polarforsker arbejdede og blive klogere på Knud Rasmussen og hans elskede Grønland gennem skiftende udstillinger.

 

Palæet: Her finder du museets administration og arkiv. Her kan du hente information og viden.

Sidst ændret:

tirsdag, 12. december, 2023 - 14:42

Mere information

 

Krudtværksområdet:
Krudtværksalléen 1
3300 Frederiksværk

 

Knud Rasmussens Hus:
Knud Rasmussens Vej 9
3390 Hundested

 

Palæet:
Torvet 1
3300 Frederiksværk
tlf. 47 72 06 05
e-mail info@indmus.dk