Skip til hoved indholdet

Svævebaner

Svævebaner

Har du prøvet den nye svævebane ved Bakkestien i Frederiksværk? Eller en af de andre sjove svævebaner i Halsnæs?

 

Krudtskuddet

 

I januar 2015 åbnede den nye svævebane Krudtskuddet, som byder på et 35 meter langt svæv over Frederiksværk. Bare rolig, du kommer ikke til at lette så højt over jorden, at det er farligt, men banen er placeret i forbindelse med Bakkestien, så du kan nyde udsigten.

 

I forbindelse med Krudtskuddet findes der en motorikbane, hvor man kan klatre og kravle og nyde den bynære naturs udfoldelsesmuligheder.

 

Du kommer nemmest til Krudtskuddet ved at parkere på Solvænget, som er en sidevej til Strandvejen i Frederiksværk. Herfra går du ca. 200 meter, før du finder svævebanen. 

 

 

Havtyren

 

I Halsnæs er der allerede flere andre svævebaner - fx ved Havtyren i Liseleje, lige ved stranden. Svævebanen er sjov for børn i de fleste aldre, også de gråhårede - Oplev Halsnæs-redaktionen har selv testet den. Billedet på denne side forestiller leder af sundhedsafdelingen Birthe Carøe, der tager tur nummer to på svævebanen ved Havtyren.

 

Ølsted Grusgrav

 

I den omdannede Ølsted Grusgrav, hvor ildsjæle har anlagt både legeplads og sheltere finder du også en svævebane. Redaktionen har ikke selv prøvet den, så vi vil meget gerne høre mere om den. Er den sjov? Vild? Lang? Er der smuk udsigt? 

 

Send os gerne et par linjer om din svævebanetur eller et billede på oplev@halsnaes.dk

Sidst ændret:

tirsdag, 30. maj, 2023 - 10:08