Skip til hoved indholdet

Kælkebakker i Halsnæs

Kælkebakker i Halsnæs

Det er måske ikke så tit, der er brug for denne oversigt, men de par dage om året, hvor sneen ligger tyk og nyfalden og ungerne får julelys i øjnene - så trænger du måske til inspiration. For hvor tager man egentlig hen, når der skal kælkes? Hvor er bedst til de små og hvor får de større godt med fart på?

 

Vi har samlet nogle bud, men hvis vi mangler din yndlingskælkebakke, så hører vi meget gerne om det på oplev@halsnaes.dk. Vi har ikke testet dem allesammen selv, men fået hjælp af lokale børnefamilier - har du flere kommentarer så send også meget gerne.

 

Pak termoen, på med det varme tøj og kom ud med kælken under armen inden sneen er væk! 

 

Hundested

 

Der er gode muligheder for at få fart på flere steder i Hundested. Bakkerne ved Spodsbjerg og Knud Rasmussens Hus byder både på smukke udsigter og god hastighed.

 

Vinbjergbakkerne ved lyngbakkerne og Storebjergskolen byder også på det vilde sus, så her kan de store rigtig tumle. Lyngbakkerne er et fredet naturområde, og her er både smukt og gode bakker også til de små.

 

Ved St.Karlsmindevej i Lynæs/Store Karlsminde kan du kælke lidt væk fra alfarvej - men decideret off-piste er det nu alligevel ikke. På en sti fra vejen mod havet er der en god lang, smal og hemmelig kælkebakketur!

 

Asserbo

 

På Golfbakken ved golfbanen i Asserbo samles de lokale unger, når sneen er faldet. Her er der mulighed for at få rigtig god fart på. Denne har vi fået anbefalet af flere som en af områdets bedste bakker til de dristige.

 

Ølsted

 

Grusgraven kan du få virkelig god fart på. Så spænd hjelmen og husk overtrækserne, så der kan leges igennem både på kælkebakken og naturlegepladsen! Termokanden fyldt med varm kakao kan du nyde ved shelterne - og hvis du er rigtig sej, kan du selvfølgelig overnatte i dem.

 

Frederiksværk

 

Frederiksværk byder også på flere gode kælkemuligheder. Der er fx Bjørnehoved ved Bakkestien, gode bakker ved Hvide Klint og en lille fin én ved Løvdalens Plejecenter. Alle tre ligger naturskønt og er velegnede til både små og større kælkeentusiaster.

 

...og ellers er det jo bare med at gå på opdagelse i de skønne naturområder og finde de hemmelige bakker.

Sidst ændret:

onsdag, 20. juli, 2022 - 14:34